Nieuws en blog

Personal Hormonal Profiling

3 Dames, 3 PHP trajecten

Manouk, Willemijn en Tamara, drie fanatieke CrossFit dames, startten hun PHP traject met ieder hun eigen doel. De een wat meer overtuigd dan de ander. Maar alledrie met prachtige resultaten! Lees hier meer over PHP en hun ervaring.

Wat is PHP?

Personal Hormonal Profiling (PHP) gaat in de eerste plaats over gezondheid en niet alleen over afvallen of aankomen. Hoe werkt het lichaam? Hoe behaal je gewenste resultaten zonder honger diëten of kostbare behandelingen? En nog belangrijker: hoe behoud je die resultaten? Het PHP concept bevat alles wat je nodig hebt om je beter en energieker te voelen en er beter uit te zien.

Onze hormoonhuishouding wordt dagelijks beïnvloed door onze levensstijl, ons eetpatroon, medicijngebruik en zelfs diverse manieren van fysieke training geven ons lichaam verschillende hormonale prikkels. Ook de vetopslag in ons lichaam is hormonaal bepaald. Met voeding, supplementen en fysieke training kunnen we dit aanpakken. Uit de beginmeting en de ingevulde vragenlijst zal er een specifiek en persoonlijk protocol komen. Dit bestaat uit een voedings-, suppletie,- en trainingsadvies en wordt uitgevoerd onder begeleiding van een van onze coaches.

“Ik kan weer op mijn lichaam rekenen.”

Manouk merkte dat ze slecht herstelde na workouts en sliep nooit een nacht door. Haar lichaam voelde onrustig en met PHP hoopte ze weer balans te creëren:

“Het afgelopen half jaar kreeg ik meerdere malen een soort voedselvergiftiging, zonder dat ik echt iets verkeerds gegeten had. Mijn maag was heel gevoelig en darmen eigenlijk constant onrustig. Nadat ik me had ingelezen en even had laten bezinken hoe ik het aan moest pakken, begon ik voor m’n gevoel goed voorbereid en vol overtuiging aan het traject. Ik merkte direct dat het me rust gaf om ’s avonds de maaltijden voor de volgende dag voor te bereiden. Voor mij als controlfreak is het heerlijk om aan het begin van de dag te weten wat je wanneer gaat eten. Ik merkte in mijn trainingen dat ik snel sterker werd en dat ik beter herstelde na een workout. Ook mijn spijsvertering verbeterde en er rommelde minder in mijn buik. Ik raakte veel centimeters kwijt in de omtrek, viel een mooi aantal kilo’s af en mijn vetpercentage ging keihard richting mijn streefgetal. Nog meer bijkomende voordelen: mijn huid werd veel rustiger en ik slaap beter. Naast dat ik heb geleerd hoe belangrijk structuur voor mij is in een gezonde levensstijl, ben ik vooral blij dat ik weer op mijn lichaam kan rekenen.”

“Mijn lichaam is tot zoveel meer in staat dan ik dacht.”

Willemijn startte met PHP omdat ze vond dat ze een stok achter de deur nodig had wat betreft voeding:

“Mijn lichaam is tot zoveel meer in staat dan ik dacht. Dat is de conclusie die ik met zekerheid kan trekken als ik terugkijk op mijn afgelegde PHP traject. Niet alleen fysiek maar ook mentaal ben ik zoveel sterker dan 4 weken geleden. Het resultaat; ik zit strakker en beter in mijn vel dan ooit. Ik ben niet meer afhankelijk van 8 cappuccino per dag om de werkdag door te komen en een dutje voor het sporten is ook niet meer noodzakelijk (maar nog wel steeds erg lekker…). Verder heb ik hier en daar behoorlijk wat centimeters qua omvang ingeleverd en is mijn vetpercentage mooi gedaald. Het enige wat je hoeft te doen is 100% overtuigd raken van je eigen doorzettingsvermogen en de rest gaat (bijna) als vanzelf!”

“Mijn huid werd rustiger en ik voelde me weer fitter en sterker.”

Voor Tamara lag het doel weer heel anders, zij wilde weten of PHP zou bijdragen aan vermindering van allergische reacties en een betere huid:

“Mijn PHP traject startte zeker niet met de 100% overtuiging dat er dingen gingen veranderen. Ik at al gezond, maar was wel van mening dat ik dit weer iets kon aanscherpen. Daarnaast werd mij verteld dat het ook wel eens goed voor mijn huid kon werken en dat vond ik eigenlijk nog veel interessanter. Al mijn hele leven heb ik diverse (voedsel)allergieën en eczeem, die al dan niet met elkaar in relatie staan. Na talloze allergietesten, zalfjes, pillen en dieetaanpassingen was ik er wel klaar mee en weet ik niet beter dan dat het bij mijn leven hoort. Ik ging dus eigenlijk met 0 verwachtingen mijn PHP traject in. Na anderhalve week van veel klagen, begon ik de eerste resultaten te zien. Vooral mijn huid werd rustiger en ik voelde me ook weer fitter en sterker worden. Na 4 weken had ik op de plekken waar altijd eczeem zat een hele rustige huid, iets wat ik eigenlijk nooit gekend heb. Een leuke bijkomstigheid was dat ik ook wat kilo’s en centimeters kwijt ben geraakt en daarvan weer het profijt merk in de CrossFit workouts. Wat je doel ook is, volg de richtlijnen en het resultaat volgt vanzelf!”

Ben jij ook op zoek naar blijvend resultaat? Maar wil jij je bovenal weer fitter en gezonder voelen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Chat openen
1
Giedo | Reflection
Hallo,
Kunnen we je ergens mee helpen?