CrossFit voor dummies

WAT IS CROSSFIT NOU EIGENLIJK?

Inmiddels raken steeds meer mensen in de ban van onze geweldige sport. Grote kans dus dat je de term ‘CrossFit’ weleens van vrienden hebt gehoord of op Instagram voorbij zag komen. Maar wat is CrossFit nou eigenlijk?

CrossFit voor dummies

De officiële omschrijving luidt: constant gevarieerde en functionele oefeningen op hoge intensiteit. In de praktijk komt het er op neer dat we bij CrossFit Barneveld oefeningen uitvoeren waar ons lichaam aan gewend is. Nou ja, van oudsher aan gewend was. Bijvoorbeeld optrekken, hardlopen, springen over objecten en roeien. Deze oefeningen combineren we zoveel mogelijk vanuit de principes gewichtheffen, turnen en cardio. Altijd onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde coach.

Het klinkt misschien vrij pittig. Als iets wat je echt nooit gaat lukken. Niets is minder waar, want iedereen kan crossfitten! We hebben de grootste sporthaters zien veranderen in liefhebbers. Het geheim? Je begint altijd op jouw niveau en werkt vanuit daar aan progressie. Het gecertificeerde team van Crossfit Barneveld kijkt daarbij altijd wat er mogelijk is en geeft een passend advies. Samen gaan we aan de slag en verbeteren niet alleen je kracht en uithoudingsvermogen, maar bijvoorbeeld ook balans, snelheid, flexibiliteit en coördinatie. Allemaal elementen die je vervolgens (onbewust) toepast in het dagelijks leven.

Proefles volgen?

Ja, dat wil ik!